Judy van Luyk

Judy van Luyk

Judy van Luyk werkt en woont in Rotterdam. Ze studeerde Beeldende Kunst (BA) aan de Willem de Kooning Academie (1995 -1999) en specialiseerde zich in site-specific kunst (MA) aan de Art Academie HEAD in Genève (2004-2006).

Ze is gespecialiseerd in interventies in de openbare ruimte en heeft verschillende kunstwerken gerealiseerd in Zwitserland, Frankrijk, Nederland Duitsland en Libanon.


Judy van Luyk lijkt met haar benadering van kunst te protesteren tegen de hedendaagse cultuur en haar focus op marktwaarde en vastgoed. Ze houdt van de uitdaging om werk te maken voor een specifieke locatie, daarom vindt haar werk meestal plaats buiten de "White cube" en meer in de openbare ruimte. Haar werk kenmerkt zich door installaties, wandobjecten, video, fotografie, performance en guerrilla acties, waarbij imperfecties op een voetstuk worden geplaatst.

Ze gaat met een boormachine, of geweer aan de slag om een wand te doorboren, Net zo lang tot dat het object uit elkaar begint te vallen. Ook in haar video’s is het verval terug te zien, want voor Judy is het belangrijk om imperfecties toe te laten; het zijn juist deze details die het leven spannend maken en een stad levendig.

Kostbar 4

54x64 cm.

Kostbar 2

65x88 cm.


Kostbar 5
54x64 cm.

Time's up

49x49 cm.