2023 De ruimte tussen de dingen

De ruimte tussen de dingen

1.9.2023 - 14.10.2023

Opening zaterdag 2 september van 16.00 - 18.00 uur. Lenny van Gent zal voorlezen uit eigen werk.


Lenny van Gent heeft onlangs een bundel met fijne verhaaltjes uitgegeven die heel goed passen bij het werk van Romee van Oers en Katrien Vogel (samen met Zoë d'Hont). Ze legt in haar werk een verbinding tussen droom en realiteit.

U bent van harte welkom!


Romee van Oers | Katrien Vogel


Toen ik Romee van Oers en Katrien Vogel vroeg of ze samen wilden exposeren (ze kenden elkaars werk al), waren ze meteen enthousiast. Om zichzelf een beeld te vormen over de mogelijkheden, zijn ze bij elkaar op atelierbezoek gegaan en hebben over hun werk en kenmerkende overeenkomsten gesproken. De titel van deze expositie ‘De ruimte tussen de dingen’ is dan ook door hen samen bedacht.

Zoals ze het zelf verwoorden: Op weg naar de tentoonstelling en in het bezoek aan elkaars atelier zagen we een expositie voor ons die een bepaalde ontvankelijkheid

in zich zou hebben, ruimte naar elkaar door open plekken meer aanwezig te laten zijn.

In het werk zit genoeg ruimte, maar daarnaast moet er in een zekere losheid van presenteren de eenvoud naar voren komen. Hierdoor kunnen gedachten weer stromen, om zo te zien wat je eerder ontging. Hectiek en drukte kenmerken onze tijd al genoeg.


Zowel in het werk van Romee van Oers als van Katrien Vogel ervaren we de ruimte tussen de dingen.


Romee van Oers over haar werk:

Ik houd van openheid in mijn werk. De vormen hebben de suggestie te kunnen bewegen. De ruimte tussen de dingen vind ik een mooi gegeven.

De vormen die ik gebruik voor mijn schilderijen zijn gebaseerd op de waarneming. Ik kijk naar hoe tastbare vormen samen zijn. Hoe de ene de andere raakt, of net niet. Hun houdingen, de manier waarop ze gebogen zijn.

Het schilderij zie ik als een open ruimte waarin ik de vormen een voor een plaats, zoekend naar een juist moment van samenkomst.


Katrien Vogel over haar werk:

Bij mij zit de ruimte vaak letterlijk in de objecten, toevoegen en weghalen.

Licht wil ik dat ze zijn mijn objecten, zowel van het papier als van het polyester.

Me bewust van doorgaande lijnen, groei en tradities, meegaan in de tijd.

Romee van Oers

Katrien Vogel,

Tafelstuk voor vergeten woorden