2019 Regeer en McLoughlin

REGEER AND MCLOUGHLIN: SHOWING

03.10.2019 - 9-11-2019

BORREL in aanwezigheid van de kunstenaars zaterdag 5.10.2019 om 17.00 uur

Deirdre McLoughlin | Rob Regeer

DEIRDRE McLOUGHLIN, KERAMIEK

ROB REGEER, ACRYL OP MDF

Deirdre McLoughlin heeft onlangs haar werk geëxposeerd in de internationaal vermaarde, in keramiek gespecialiseerde  galerie 'Le Don Du Fel' (Fr). Architect en schrijver over design Róisín Murphy heeft een artikel over haar geplaatst in 'Sunday Independent'. Het Chinese blad 'Wallpaper' heeft een artikel aan haar gewijd. Ze was geselecteerd voor de prestigieuze 'GYEONGGI INTERNATIONAL CERAMIC BIENNALE', ze had een expositie bij Clara Scremini (Parijs) en in het museum Ariana in Geneve. Ze was shortlisted voor de 'Loewe Crafts Prize' en won deelname aan een expositie in het Designmuseum in Londen. Haar internationale CV is ellenlang. En dan nu te zien bij ons in de galerie. Spannend!

Als je haar werk ziet, komt onvermijdelijk de vraag op: Hoe doet Deirdre dat? Maar eigenlijk is het belangrijker dat ze steeds weer nieuwe, verstilde vormen weet te ontwikkelen die een ongeëvenaarde puurheid uitstralen met een hele subtiele beeldtaal.


Rob Regeer heeft verschillende passies. Wandelen door (onher)bergzame gebieden is er een van. Het spel van de takken van bomen en de, soms spaarzaam gezaaide bladeren is een andere. Maar ook het spanningsveld tussen het aaibare van een dier en zijn natuurlijke killersinstinct blijft hem boeien. In zijn werk zie je dat terug doordat hij al deze interesses verwerkt in zijn werk. In de serie landschappen zie je de bergen terug en de spiegelingen in het water. In zijn serie schilderijen van dieren kijken de roofdieren je aan met kille ogen die een inschattende blik lijken te hebben van: is dat eetbaar? Het spel van de takken tegen de lucht en de dwarrelende bladeren ertussen zijn geabstraheerd tot een compositie van kleur en beweging. In deze serie schilderijen zitten kleurige putjes. Alsof Rob Regeer er een schot hagel op heeft los gelaten. Zien we hier eenzelfde spanningsveld tussen natuur en cultuur, net als bij de dieren? Op Wat denkt Rob daarbij?

Galerie Franzis Engels       Nieuwevaart 200,1018ZN Amsterdam     +31 6 31000323       Open: Thu - Sat 13.00 - 18.00      contact@FranzisEngels.nl

Contemporary art in the centre of Amsterdam