2022 Worship his frivolity

Worship his frivolity

20.10.2022 – 26.11.2022

Kees de Vries | Eelke van Willegen

 

Rondgaande bewegingen vormen de basis van de stoere metalen beelden van Eelke van Willegen. De diepblauwe vlakken in de schilderijen van Kees de Vries worden omzoomd door barokke krullen. De heldere kleuren versterken de bewegingen en geven de ruimtes die ze omlijsten extra diepte. Het zware metaal wordt luchtig en vrolijk, de schilderijen worden dromerig.

Eelke van Willegen is een fanatieke surfer, en de bewegingen in zijn werk lijken dan ook op de overslaande golven waarop een surfer zijn snelheid maakt en zijn evenwicht moet bewaren. De kunstenaar in hem volgt hier de bewegingen van de surfer.

Bij Kees de Vries zuigen de draaiende bewegingen in de verf, die vanuit elke hoek een andere glans krijgen, in eerste instantie je blik de diepte in van het blauw. Maar blauw geeft in dit schilderij geen rust, geen houvast. Je blik verliest zich in de diepte van het zwarte vlak en ontdekt daar dat zwart is opgebouwd uit een brede schakeringen van donkere kleuren.

Vrijheid en beweeglijkheid straalt uit de werken, zelfverzekerd hebben deze mid-career kunstenaars hun beeldtaal ontwikkeld.

Eelke van Willegen, Undergo

Eelke van Willegen, Arctic summer

Eelke van Willegen, Good fellow

Kees de Vries, schilderij 160x150 cm.

Kees de Vries, schilderij 150x160 cm.

Kees de Vries
Enlightenment geomantic, 220x85 cm.