2020 Unlocked/Reconnected

Unlocked /Reconnected

01.06.2020 - 01-09-2020


De herstart van het openbare culturele leven per 1 juni is voor velen van ons een betekenisvol moment. Dit moment laat de culturele sector niet ongemerkt voorbij gaan. Met de collectieve tentoonstelling 'Unlocked /Reconnected' verenigen musea, culturele instellingen, galeries en kunstenaarsinitiatieven zich om hier een speciale gebeurtenis van te maken: een uitdrukking van blijdschap, verbondenheid en vooral van solidariteit, een uitdrukking ook van reflectie op de afgelopen periode en tegelijk van een op de toekomst gerichte blik.


Ook wij tonen een werk bij de ingang van de galerie dat de periode die achter ons ligt verbindt met de toekomst. 

Ongemakkelijk genoegen, Kees de Vries


De tijd waarin we nu leven maakt het kijken naar dit werk ongemakkelijk, is hier een associatie met de actualiteit of juist met het verleden bedoeld?

We kijken naar een gedekte tafel en zien de schoonheid en kwetsbaarheid  van de zout kristallen. Maar we zien ook een omgevallen fles, een gebroken bord, een zwart glas.

Centraal staat de stapel borden die lijkt te wachten op iets, of is er al iets geweest? De van zout gemaakte objecten zien er aangetast uit, zoutkristallen zijn aangegroeid alsof ze lange tijd op de zeebodem hebben gelegen.

Niet specifiek gemaakt voor deze tijd, maar het valt wel op zijn plaats.