Cecil Kemperink

Cecil Kemperink

Play

‘Mijn handen, ziel en hele lichaam, onderzoekend met klei en dromen’.

 

De sculpturen van Cecil Kemperink tonen haar veelzijdige achtergrond in kunst, dans, textiel en mode.

Ze studeerde Textiel en Kunst, een jaar Mode en danst nog steeds. De verbinding tussen haar verschillende passies wordt zichtbaar in haar sculpturen. Ze onderzoekt het concept van 'ruimte' en lichaam, en speelt met ritme, vorm, geluid, beweging en energie.

De belangrijke symboliek van een cirkel, eenheid, oneindigheid, kracht zit in elk deel van haar werk. Het wordt nog intenser bij elke nieuwe verbinding die wordt aangesloten. De interactieve sculpturen laten het belang van elke cirkel zien. Op elkaar leunen, samen leidende of ondersteunende schakels; ze zijn allemaal verbonden.

Geïnspireerd door de voortdurende bewegingen in de natuur, zoals de wind, de getijden, de ademhaling…werkt Cecil vol aandacht en instinctief met de aardse klei, waarbij ze tijd en energie omarmt.

De constante overweging is de grens tussen vorm en verandering, solide en beweging, kwetsbaarheid en kracht.

De sculpturen zijn ijzersterk en tegelijkertijd ook kwetsbaar; zoals wij mensen zijn.

 

Kemperink exposeert regelmatig in binnen en buitenland, maakt performances, films en catwalk shows. Ze heeft o.a. geexposeerd in Zuid Korea, Taiwan, Japan, Italië Mondovi en Milaan, Vallauris in Frankrijk en vele andere musea en galeries. Haar werk is te vinden in diverse museum collecties en bij particulieren.

Inside out grey

35x30x30 cm

Flow

45x45x15 cm.

Rhythm medium

78x20x20 cm

Four and one

48x17x12