Sibyl Heijnen

Sibyl Heijnen

Moonlit 6

De Nederlandse kunstenares Sibyl Heijnen werd op 24 maart 1961 in Kerkrade geboren. Zij ging naar de Rietveld Academie in Amsterdam. Daar bekwaamde zij zich in een aantal disciplines zoals textiel, schilderen en beeldhouwen.

Sibyl Heijnen had ateliers in verschillende steden voordat zij zich in Almelo vestigde. Daar verbouwde zij een voormalig fabriekspand tot een efficiënte en inspirerende werkplek voor haar (monumentale) kunst. Naast haar beeldende kunst heeft Sibyl Heijnen een breed scala aan activiteiten, o.a. lezingen geven, workshops, interieurontwerp.

De passie voor haar werk bracht haar snel succes. Als jonge kunstenares won zij de prestigieuze Jugend Gestaltet prijs in München, Duitsland. In Japan ontving ze de ITF Excellence Award in Kyoto. Onlangs won ze de Herman Krikhaar Prijs in Nederland en een uitmuntendheidsprijs op de 9e From Lausanne to Beiing international fiberart Biennale.
Sibyl's werk en projecten zijn te zien geweest in meer dan 20 landen.

Japan omarmt het talent van Sibyl Heijnen. Vaak exposeert zij in toonaangevende galeries en belangrijke musea, waaronder haar solotentoonstelling in het National Museum of Modern Art in Kyoto.

In de zomer van 2016 exposeerde Sibyl solo in Museum De Fundatie - Kasteel Het Nijenhuis.
In 2017 maakt ze deel uit van de tentoonstelling Personal Structures naast de Biënnale van Venetië in Palazzo Bembo.

Moonlit 3

Moonlit 2